Home

Allereerst: Van harte welkom en wat super dat je de eerste stappen hebt gezet om beter met de iPad om te leren gaan! Samen gaan we hiermee aan de slag.

Deze website is opgezet ter ondersteuning van de video’s op m’n YouTube-kanaal ‘Gracia Legt Uit – iPad Les voor Senioren’. 

In de filmpjes op YouTube behandel ik per filmpje één onderwerp. Ik laat bijvoorbeeld zien hoe je de iPad aan-, uit- en op standby zet, hoe je navigeert op het apparaat, hoe populaire apps zoals FaceTime werken, op welke knopjes je daarbij moet drukken, wat een ‘gif’ is, hoe je Facebook gebruikt, en meer!

Ik ben van plan video’s als hoofdcommunicatiemiddel te gebruiken. Vooral voor iemand die geen idee heeft hoe dat apparaat nou werkt, wat er hoort te gebeuren of waar je überhaupt op moet drukken is het handig eerst een voorbeeld te zien van wat er allemaal gebeurt op het scherm, zodat je een indruk krijgt hoe het er ongeveer uit komt te zien op jóuw eigen scherm.

Schermafbeelding van de lessen op YouTube.

Geen mens leert echter op één en dezelfde manier.

Als je filmpjes kijken fijn vindt, dan kun je op YouTube alle filmpjes zien en eentje (of natuurlijk meerdere) uitzoeken die voor jou relevant zijn, en ze zo vaak terugkijken als je maar wilt! 

Natuurlijk kun je het filmpje altijd pauzeren, of opnieuw bekijken! 

Voor degenen die geschreven tekst fijner vinden: daarvoor is deze website! 

Per YouTube filmpje zal ik in de beschrijving een link zetten naar het desbetreffende artikel, waar in geschreven taal, ondersteund door afbeeldingen, nogmaals uitgelegd wordt hoe het werkt. 

Dit experiment is opgezet om mijn oma te helpen leren met haar iPad om te gaan, op afstand! De filmpjes op YouTube en instructieteksten op deze website zijn in eerste instantie toegespitst op háár kennis en kunde. 

Ik deel dit project in het openbaar, omdat er vast en zeker andere opa’s en oma’s zijn die hier ook wat aan kunnen hebben! 

Stel me gerust vragen, of laat een opmerking, commentaar of feedback achter! Hier op de site, of in de commentarensectie onder de YouTube-filmpjes. Laat me weten of dit wat is, wat goed en niet goed is, en of er onderwerpen zijn die ik moet behandelen in een video. Dan doe ik dat met alle liefde! 

Alle berichten weergeven

iPad Lessen voor Senioren volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.