Hoe zet ik de iPad op standby, of uit?

Als je er voor vandaag genoeg van hebt, dan kun je ervoor kiezen om de iPad op standby te zetten, of helemaal uit. Zo blijft de accu langer vol, en kun je op een later tijdstip weer verder.

iPad op Standby zetten

Wanneer zet ik de iPad op standby?

Stel, je hebt behoefte aan pauze, maar wil dadelijk weer verder. Dan kun je de iPad op ‘standby’ zetten. Net zoals je met de tv soms ook doet😉 Dat kost minder stroom (voor de tv) of accu (op de iPad). 

Hoe zet ik de iPad op standby?

Het kan zijn dat het scherm van je iPad automatisch ‘uit’ gaat na enkele minuten (dit ligt eraan hoe je iPad ingesteld is – zie Instellingen app > Beeldscherm en Helderheid > Automatisch slot – dit oefenen we in een andere les). Als het scherm niet automatisch uitgaat na enkele minuten, dan kun jij dat doen. 

Goed. Weet je de aanknop nog te vinden? Dit is tevens de uit-, en standby-knop, Die knop boveop de iPad, aan de rechterkant. Die druk je 1x kort in. Je zult zien dat het scherm nu zwart wordt. Goed gedaan! De iPad staat nu op standby. Zodra jij weer aan de slag wilt, druk je twee keer op de thuisknop. Met de eerste keer drukken komt het scherm weer aan te staan, met onderaan de tekst ‘Druk op de thuisknop om te ontgrendelen’. De tweede keer drukken haalt het invoerscherm voor je toegangscode naar voren.

Je voert hier je toegangscode in. zodra je dat hebt gedaan, krijg je ‘toegang’ tot je iPad, en kom je op het startscherm terecht. Wil je hier toch nog even mee oefenen? Lees dan het artikel ‘Hoe zet ik de iPad aan?

iPad uitzetten

Als je de iPad voorlopig wilt wegleggen, kun je ervoor kiezen hem uit te zetten. 

Hoe zet ik de iPad uit?

Houd de knop bovenop de iPad aan de rechterknop ingedrukt, totdat het scherm donkerder wordt, en er bovenaan een schuifbalk verschijnt. Laat dan de knop los.

Die zojuist verschenen schuifbalk heeft links een ronde knop met een aan- en uit-teken, en de tekstzet uit’.

Onderaan in het midden is een witte knop met een kruisje, en de tekst ‘Annuleer’ (voor het geval je wilt annuleren en de iPad niet uit wilt zetten. De iPad geeft je altijd een keuzemogelijkheid😊).

Nadat je de aan- en uitknop ingedrukt houdt, komt er een schuifknop tevoorschijn. Schuif deze knop al ingedrukt naar rechts om de iPad uit te zetten.
De nieuw verschenen schuifbalk, en onderaan een Annuleer-knop, voor het geval je de iPad toch niet uit wilt zetten, en terug wilt gaan naar je startscherm.

Volg deze stappen om de iPad uit te zetten:

  1. Leg je vinger bovenaan op de ronde knop. 
  2. Houd ingedrukt, en schuif je vinger naar rechts
  3. Hoe meer je naar rechts schuift, hoe donkerder het scherm wordt (zie afbeelding hieronder). Tot hij helemaal uit is! Zodra het scherm helemaal zwart/uit is, laat je los. Klaar!
Naarmate de schuifknop verder naar rechts wordt geschoven, wordt het scherm alsmaar zwarter, tot het volledig uit staat.
Naarmate je in de balk met je vinger naar rechts schuift, zet je het scherm uit.

Dat was het. Nu heb je gemerkt dat de knop rechtsbovenop dient om de iPad aan, uit én op standby te zetten. En er hopelijk een beetje mee geoefend. Goed bezig!

Bedankt voor het lezen. Link naar de videoles volgt zodra deze klaar is.

Volg deze blog voor geschreven lessen, en abonneer op het YouTube-kanaal voor videolessen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s