Wat zit er aan de buitenkant van de iPad?

En dan met name welke knoppen en voor ons handige elementen. Bekijk het onderstaande plaatje.

Vergelijk nu de bijschriften op de afbeelding met de knopjes op de iPad die jij nu in jouw handen hebt! Dan weet je waar alles zit.

Een tekening van de voorkant iPad met beschrijving van alle knoppen en onderdelen.
Dit zit er aan de buitenkant van je iPad. Op de afbeelding zie je de voor- en onderzijde.

We beginnen met de voorzijde.

  • Ingang voor koptelefoon: links bovenop zit een ronde opening voor een koptelefoon. Stel jij kijkt een filmpje op YouTube, maar je zit met andere mensen in de kamer en je wil hen niet lastigvallen. Oordopjes, ofwel een koptelefoon, biedt dan uitkomst. Die oordopjes/koptelefoon steek je met de stekker in de opening links bovenop. Nu komt het geluid er niet meer via de luidsprekers (aan de onderzijde) uit, maar in jouw oren via de oordopjes/koptelefoon! Met de volumeknoppen aan de rechter zijkant bovenop reguleer je het volume.

  • Camera voorzijde: De zwarte stip, bovenaan in het midden, in de zwarte ‘omlijsting’ van het iPad-scherm is een camera. Geen zorgen! Deze camera staat altijd uit. Alleen als jij in een app gaat, zoals bijvoorbeeld Skype of WhatsApp, en je begint een videogesprek met iemand, dán zul je je eigen hoofd op het scherm zien (wat aangeeft dat de camera aan staat) als voorbereiding op het videogesprek. Of je opent bijvoorbeeld de Foto-app om een ‘selfie’ te maken (‘selfie’: foto van jezelf).

  • Aan-/uit-/standbyknop: Rechtsbovenop. Met deze ene knop zet je de iPad aan, uit en ook op ‘standby’, waarbij alleen het scherm in ‘rust’-stand gezet wordt en het apparaat aan blijft, zodat je op een later tijdstip verder kunt gaan spelen met de iPad.

  • Volumeknoppen: aan de rechterzijkant, bovenaan. Met de bovenste knop zet je het volume harder, met de onderste knop het volume zachter.

  • Thuis-/’terug’-knop: Als je verdwaald bent ergens in je iPad, of je weet even niet meer waar je heen moet, dan kom je door -middel van het drukken op de thuisknop- weer bij het beginscherm terecht.

Nu nemen we een kijkje naar de onderzijde van de iPad. Vergelijk de afbeelding bovenaan deze pagina met de iPad in jouw handen. Hier zijn twee dingen te zien.

  • Luidsprekers: Dit is die rij met stippen die je aan beide zijdes ziet.

  • Ingang voor laadkabel: in het midden aan de onderzijde. Wanneer de accu van de iPad bijna leeg is, is het zaak om deze weer op te laden met de laadkabel. Die steek je dan in deze opening. Ondertussen kun je gerust door met de iPad verkennen! De accu laadt vrolijk verder. Of je legt de iPad weg ergens om te laden, en komt op een later tijdstip terug, dat kan natuurlijk ook.

Laten we de achterzijde van de iPad niet vergeten!

Een tekening van de achterkant iPad met beschrijving van alle knoppen en onderdelen.
Achterzijde van de iPad.

Vrees niet. Eigenlijk hebben we alles al gehad. Wat is er dan bijgekomen?

  • Camera achterzijde: links bovenaan in de hoek. Dit verkennen we in een toekomstige les, als we gaan oefenen foto’s te maken!

Bekijk de videoles op YouTube.

Bedankt voor het lezen!

(Afbeeldingen gebaseerd op de Apple iPad 2018 6e generatie.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s